Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Czerwone śledzie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety śledziowe 4 sztuk
cebula 3 sztuk
olej 70 mililitrów
cukier według uznania
papryka według uznania
koncentrat pomidorowy (mała puszka) 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać koncentrat i trochę wody. Doprawić, minutę podgrzewać i ostudzić. Pokrojone na kawałki śledzie ułożyć w słoju, przekładając każdą warstwę cebulą. pozostawić na noc. Podawać razem z cebulą na czarnym chlebie posmarowanym masłem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER