Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki z kaszą i grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
kasza gryczana 500 gramów
pieczarki 500 gramów
śmietana 0,5 litrów
cebula 500 gramów
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną kapustę zanurzyć na chwilę we wrzątku, rozdzielić liście, ściąć zgrubiałe nerwy. Kaszę ugotować na sypko. Oczyszczone pieczarki oraz cebule drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Połowę grzybów dodać do kaszy, a polowe odłożyć na sos.
Grzyby na sos podlać śmietana, doprawić sola oraz pieprzem i dusić, aż część sosu odparuje.
Farsz z kaszy układać pośrodku liści kapusty i formować gołąbki. Dusić pod przykryciem w małej ilości osolonej wody 25 minut. Podawać w sosie pieczarkowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER