Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kopytka z gulaszem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki (ugotowane) 500 gramów
jajka 2 sztuk
mąka 3 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
mięso gulaszowe 500 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
marchewka 5 sztuk
czosnek 3 ząbki
kolendra według uznania
liść laurowy 1 sztuk
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Kopytka: ziemniaki zmiksować, dodac makę, jajka, doprawic solą i wyrobic tak, aby masa nie przyklejała sie do rąć. Z ciasta formowac wałki i kroic je na ok. 2 cm kawałki. Kopytka włożyć na wrzątek z dodatkiem soli i łyżki oleju. Odcedzić, gdy wypłyną na wierzch lub wyjmować łyżką cedzakową.
Gulasz: umyte, osuszone mięso pokroić w nieduże kawałki, oprószyć solą oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Włożyć na gorący olej, dodać oczyszczona posiekana cebulę, marchewkę oraz posiekany czosnek i smażyć kilka minut. Doprawić ziołami, solą oraz pieprzem. Podlać pół szklanki wody, dołożyć listek laurowy i dusić 20 minut. Podawać z kopytkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER