Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Leczo borowikowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Borowiki 250 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
marchewka 250 gramów
pietruszka 250 gramów
seler 250 gramów
woda 1 szklanek
papryka zielona 250 gramów
cebula 250 gramów
pomidory 250 gramów
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone, pokrojone grzyby wrzucić do rondla na rozgrzana oliwę, mieszając, podsmażyć. Dodać oczyszczoną startą marchew, pietruszkę oraz seler, a po chwili dolać szklankę wody i dusić 7 minut pod przykryciem. Dorzucić oczyszczoną posiekana paprykę, cebulę oraz pomidory i dusić jeszcze ok. 13 minut. Wymieszać śmietanę z mąka, dodać do potrawy i wymieszać. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać leczo gorące, posypane posiekana natką, z ziemniakami lub makaronem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER