Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Grzyby smażone na oliwie z oliwek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
borowik 400 gramów
jajko 1 sztuk
mąka 30 gramów
bułka tarta 50 gramów
oliwa z oliwek 20 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Grzyby starannie oczyścić, umyć i osuszyć. Ogonki pokroić wzdłuż na 2-3 części. Kapelusze grzybów i ogonki obtaczać w mące, następnie zanurzać w roztrzepanym i posolonym jajku, a na koniec obtaczać w tartej bułce. Tak przygotowane grzyby smażyć na bardzo gorącej oliwie przez 10 minut. Podawać gorące, posolone do smaku.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER