Użytkowników online: 22
kulinaria
« Powrót  

Zapiekane ziemniaki faszerowane kapustą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
boczek 100 gramów
cebula 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
kapusta kiszona 300 gramów
jajka (ugotowane) 2 sztuk
kminek mielony 0,5 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
mleko 100 mililitrów
szczypiorek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach na pół twardo. Ściąć podłużnie wierzchy, a z dolej części wydrążyć miąższ. Boczek oraz oczyszczoną cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Poszatkowana kapustę dodać do boczku, wlać pół szklanki wody i dusić do miękkości. Obrane jajka posiekać i wymieszać z przestudzona kapustą. Ziemniaki napełnić farszem, posypać kminkiem i przykryć wierzchami. Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Zasmażkę zrobić z masła i maki. Połową mleka skropić wierzch ziemniaków i polać zasmażką. Resztę mleka wlać do naczynia żaroodpornego z ziemniakami i zapiekać 30 minut w 180 stopniach. podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER