Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaczane placki z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
podgrzybki 200 gramów
ziemniaki 5 sztuk
cebula 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone, obgotowane grzyby pokroić w plasterki. Oczyszczone ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać mąkę, jajko, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać z pokrojonymi grzybami. Na oleju usmażyć plaski z obu stron na rumiano. podawać gorące.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER