Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Zapiekane ziemniaki z serem i słonecznikiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
twarożek 250 gramów
śmietana 100 mililitrów
czosnek 2 ząbki
słonecznik 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane ziemniaki ugotowac w mundurkach w mocno osolonej wodzie. Jeszcze cieple obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na pół. Ziemniaki ułożyć w natłuszczonej blasze i opiec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Wymieszać ser ze śmietaną, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem.
Farszem napełnić cieple połówki ziemniaków i posypać ziarnami zrumienionymi na suchej patelni. Od razu podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER