Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krokiety z fasolą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola biała konserwowa 1 puszka
ser biały ostry 150 gramów
ziemniak (ugotowany) 4 sztuk
jajka 3 sztuk
mąka ziemniaczana 0,5 łyżek deserowych
natka pietruszki 0,5 łyżek deserowych
olej według uznania
bułka tarta 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Zmielić ziemniaki, ser oraz osączona fasolę. Dodać mąką, jajko, posiekana natkę, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić na jednolita masę. Pozostałe jajka rozmącić w talerzu. Olej rozgrzać w głębokim rondlu. Z masy wilgotnymi dłońmi formować krokiety, panierować w jajku i bułce. Smażyć w głębokim, bardzo gorącym tłuszczy na rumiano.

Uwagi:

Ser: bryndza lub oscypek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER