Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Lazania po bolońsku II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
oliwa według uznania
sos pomidorowy 1 porcja
bazylia 1 pęczek
oregano 1 pęczek
mięso mielone wołowe 250 gramów
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cukinia 0,5 sztuk
płaty lazanii 1 porcja
ser żółty 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać sos pomidorowy, sól oraz pieprz do smaku i dusić 15 minut. Dodać posiekane zioła. Do podsmażonego mięso dodać oczyszczone pokrojone papryki oraz cukinię i dusić 10 minut, a następnie połączyć z sosem.
W osolonym wrzątku z blanszować płaty lazanii, osączyć. Trochę sosu wylać na dno żaroodpornego naczynia, przykryć płatami lazanii, na to warstwę sosu i tak do wyczerpania składników. Wierzch posypać startym serem. Piec 35 minut w 200 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER