Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Tortellini romagnoli (pierożki drobiowe)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 400 gramów
jajka 6 sztuk
masło 50 gramów
pierś indycza 350 gramów
serek ricotta 50 gramów
Serek wiejski 50 gramów
parmezan 8 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 0,5 sztuk
gałka muszkatołowa 1 szczypta
bulion warzywny 1 litrów
listki szałwii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Do przesianej mąki dodać szczyptę soli oraz 4 jajka i zagnieść elastyczne ciasto. Owinąć folią i wstawić na 30 minut do lodówki. Pokrojone drobno mięso smażyć ok. 18 minut na 2 łyżkach masła. Usmażone mięso zmielić i wymieszać z ricottą, twarożkiem, 2 jajkami, połowa startego parmezanu i skórka cytrynową. Mieszając, doprawić do smaku gałka, solą, oraz pieprzem.
Cienko rozwałkować ciasto i szklanka wykrawać krążki o śr. 5 cm. Na środek każdego nakładać niewielką ilość farszu i składać w półksiężyce. Każdy pierożek owinąć wokół palca jak pierścień, zlepiając obydwa końce. Gotować 5 minut na wrzącym bulionie, aż wypłyną na wierzch. Podawać w bulionie lub osączone z pozostałym stopionym masłem, oprószone startym parmezanem i listkami szałwii.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER