Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sznycel cielęcy z szynką (saltimbocca)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso cielęce (sznyclówka) 600 gramów
sok z cytryny według uznania
rozmowy 0,5 łyżek deserowych
oregano 0,5 łyżek deserowych
szynka parmeńska 3 plastry
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pieczarki 100 gramów
szalotki 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić na kotlety grubości 1,5 cm, lekko zbić , skropić sokiem z cytryny, oprószyć ziołami, sola oraz pieprzem i odstawić na 60 minut do lodówki. Szynkę oraz oczyszczone papryki pokroić w paski, a oczyszczone pieczarki w plasterki. Oczyszczone szalotki pokroić na ćwiartki. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju i maśle, po 3 minuty z każdej strony i przełożyć do rondla. Pozostałe składniki obsmażyć na tym samym tłuszczu, oprószyć solą oraz pieprzem i połączyć z mięsem. podlać 2 łyżkami niegazowanej wody mineralnej i dusić na małym ogniu 15 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER