Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Miesna zapiekanka z orzechami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mieso wołowe gotowane 350 gramów
cebula 1 sztuk
orzechy 60 gramów
bulion wołowy 30 mililitrów
masło 50 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
sos chili 1 łyżek stołowych
sos worcester 2 łyżek stołowych
purre ziemniaczane 500 gramów
kasza bulgur 250 gramów
ser gruyere 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, posiekaną cebulę podsmażyć na maśle, oprószyć mąką, wymieszać i jeszcze minutę smażyć. Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać cebulę, sos chili, sos worcester, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotować przez kolejne 10 minut na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gęsta, gładka masa. Gotowane mięso pokroić i wymieszać z posiekanymi orzechami oraz sosem i przełożyć do naczynia. na wierzch wyłożyć ziemniaki. Kaszę wymieszać ze startym serem i ułożyć równa warstwą na wierzchu zapiekanki. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach, aż wierzch się zapiecze i stanie się chrupiący. Podawać na gorąco.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER