Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Makaronowa zapiekanka z pieczarkami i serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron nitki 1 porcja
jajka 4 sztuk
pieczarki 500 gramów
oliwki czarne według uznania
ser żółty 300 gramów
keczup 1 szklanek
mozzarella 1 sztuk
listki tymianku według uznania
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jajka wymieszać z połową startego sera i makaronem.
Oczyszczone, pokrojone w paski pieczarki obsmażyć na maśle. Mozzarelle pokroić w małą kostkę.
Pergaminem wyścielić blachę i ułożyć na niej makaron wymieszany z jajkami i serem. Na wierzchu ułożyć pieczarki, mozzarellę i oliwki. Polać keczupem, posypać reszta startego sera, tymiankiem, sola oraz pieprzem. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Podawać z zieloną sałatą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER