Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Bulgur z pomidorami i papryką (tabouleh)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidor 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
cebula (mała) 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 0,5 pęczek
mięta 0,5 pęczek
kasza bulgur 2 szklanek
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Sparzony pomidor obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Oczyszczona paprykę tez pokroić w małą kostkę. Oczyszczone małe cebulki oraz czosnek drobno posiekać. Oczyszczone zioła też drobno posiekać. Bulgur lub kuskus zalać osolonym wrzątkiem, przykryć i odstawić, aż wchłonie cały płyn. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Jeszcze ciepłą kaszę wymieszać z warzywami i ziołami. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Becia

Data: 2011-12-13

Woda ma przykryć kaszę ok. 1 cm warstwą.

Autor: mna

Data: 2011-12-10

A jaka iloscia wody zalac ta kasze 4 na 2 ?

Autor: Dreik

Data: 2011-11-07

Ta potrawa o ile jest turecka to nazywa się Kisyr

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER