Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Hiszpańska zapiekanka z papryką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
ziemniaki (ugotowane) 4 sztuk
marchewka 1 sztuk
por 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
jogurt naturalny 1 szklanek
jajka 4 sztuk
ser żółty 100 gramów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Umyta cukinie pokroić w ćwiartki. Oczyszczoną marchewkę przez kilka chwil gotować we wrzątku, wyjąć i pokroić w kostkę.Oczyszczony por oraz cebulę drobno posiekać. Warzywa smażyć 10 minut na oliwie, mieszając.
Wymieszać jogurt z jajkami, połową startego sera oraz posiekana natka pietruszki. Pokrojone w plastry ziemniaki razem z warzywami przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać jajecznym jogurtem. Całość oprószyć sola oraz pieprzem i posypać resztą startego sera. Zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER