Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Prowansalska zapiekanka z kaszy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kuskus 200 gramów
kasza jęczmienna 150 gramów
cebula 2 sztuk
oliwki czarne 12 sztuk
jajka 1 sztuk
drożdże 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Zalać kuskus dwa razy większą ilością wody niż objętość kuskusu i odstawić na 15 minut. Drobna kaszę jęczmienną gotować 20 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Oczyszczoną, posiekaną cebulę podsmażyć na maśle. Oliwki pokroić w kostkę. Do garnka wrzucić obydwa rodzaje kaszy, cebulę, oliwki, roztrzepane jajko, zioła, rozpuszczone w ciepłej wodzie drożdże, sól oraz pieprz do smaku i dobrze wymieszać. piec 40 minut w 180 stopniach.

Uwagi:

Kaszę jęczmienna można zastąpić kaszą jaglaną lub manną, a oliwki - papryką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER