Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Ryżowa zapiekanka z kozim serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 300 gramów
serek kozi 3 sztuk
szczypiorek 6 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
masło 40 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

W osolonym wrzątku ugotować ryż, osączyć. Masłem wysmarować naczynie żaroodporne i ułożyć w nim ryż. Wymieszać śmietanę z posiekanym szczypiorkiem, doprawić odrobina soli oraz pieprzu i polać ryż. Na wierzchu ułożyć plastry koziego sera i wiórki masła oraz lekko oprószyć solą. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż ser lekko się zrumieni. Podawać w naczyniu, w którym się zapiekało z dodatkiem sałatki pomidorowej.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER