Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Bakłażanowa zapiekanka z fetą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bakłażan 1 sztuk
oliwki 2 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
ser feta 100 gramów
jajka 2 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
olej według uznania
keczup łagodny 2 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umytego bakłażana pokroić w plastry i lekko posolić. Oliwki pokroić. Olejem posmarować naczynie do zapiekania. Na dnie ułożyć plastry bakłażana, a na nim oliwki. Wymieszać śmietanę z jajkami i przyprawami. Zalać zapiekankę, posypać posiekaną natką i rozkruszonym serem. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z sałatą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER