Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Ryżowa zapiekanka z fasolą i kukurydzą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 2 porcja
kukurydza konserwowa 1 puszka
fasola czerwona konserwowa 1 puszka
jajka 2 sztuk
ser żółty 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 1 ząbki
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

W osolonym wrzątku ugotować ryż. Odcedzony ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i posypać wiórkami masła. Dodać odsączoną kukurydzę oraz fasolę. Rozmącone jajka wymieszać z tartym żółtym serem i przecierem pomidorowym i polać po składnikach zapiekanki i delikatnie wymieszać. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER