Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Ryżowa sałatka z grzybami i porem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 1 szklanek
grzyby leśne 400 gramów
masło 3 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
por 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
parmezan 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotowany na sypko ryż przelać zimna wodą i odcedzić. Rozmrożone grzyby usmażyć na maśle i oleju (ok. 30 minut), dodać oczyszczony, pokrojony w cienkie półplasterki por i jeszcze chwilę smażyć. Przestudzić i wymieszać z ryżem, dodać posiekana natkę, koperek i szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotowa sałatkę posypać startym parmezanem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER