Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Omlety z mięsem i jarzynami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab 1 sztuk
jajko 3 sztuk
pieczarka 3 sztuk
szczypiorek 2 łyżek stołowych
seler 1 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
rosół 1 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
sos sojowy 1 łyżek deserowych
pieprz mielony 0.25 łyżek deserowych

Wykonanie:

1. Połączyć składniki sosu (rosół, mąka ziemniaczana, sos sojowy, sól, pieprz), gotować aż będzie gęsty, kilkakrotnie mieszając-trzymać w cieple. 2. Jaja wymieszać z pieczarkami, jarzynami i posiekanym mięsem, doprawić solą i pieprzem. 3. Masę jajową podzielić na dwie porcje. Smażyć omlety z obu stron w rozgrzanym oleju na małym ogniu. 4. Podawać polane gorącym sosem z bułeczkami MAN-TOU lub że świeżym białym pieczywem. Proporcje dla 2 osób

Uwagi:

kawałek ugotowanego schabu lub kurczaka, pieczarki posiekać, posiekany szczypiorek lub dymka, obgotowana zielona fasolka pokrojona w cienkie ukośne paski, rosół lub woda, 1 łyżeczka sosu sojowego lub 1/2 łyżeczki przyprawy magg


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER