Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Bigos z kapusty pekińskiej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta pekińska (duża) 1 sztuk
pomidory krojone 1 puszka
kiełbasa 250 gramów
marchewka 1 sztuk
parówki 2 sztuk
grzyby suszone według uznania
cebula 1 sztuk
olej według uznania
kminek według uznania
czosnek według uznania
liść laurowy 1 sztuk
koperek suszony według uznania
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną kapustę poszatkować, wlać pół szklanki wrzątku, przykryć i gotować. Oczyszczoną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Oczyszczoną cebulę oraz czosnek pokroić i razem z marchewką zeszklić na patelni, i dodać do kapusty. Dusić dalej pod przykryciem. Dodać pokrojoną kiełbasę i parówki. Można ew. dodać też obgotowane (5 minut) pokruszone i namoczone wcześniej we wrzącej wodzie kilka suszonych grzybów. Włożyć pomidory i dusić jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z pieczywek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER