Użytkowników online: 33
kulinaria
« Powrót  

Kanapki z niespodzianką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 2 sztuk
ziemniaki (ugotowane) 250 gramów
por (mały kawałek) 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
kasza manna 3 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
bułki podłużne 4 sztuk
sałata według uznania
ogórek według uznania
pomidor według uznania
natka pietruszki według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone filety położyć na patelni i wlać by je przykryła. Gotować 6 minut. Lekko ścięte filety osaczyć na sicie. Rozdrobnić widelcem, dodać zmielone ziemniaki, posiekany drobno por, śmietanę oraz kaszę. Masę wyrobić, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Uformować niewielkie cienkie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć powoli na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią.
Przeciąć bułki wzdłuż i posmarować majonezem wymieszanym z musztardą. Na części połówek ułożyć oczyszczone liście sałaty, cieniutkie plasterki ogórka i pomidora oraz rybne kotleciki. posypać posiekaną natką pietruszki. Przykryć pozostałymi kawałkami bułek.

Uwagi:

Kanapki można też wzbogacić rzodkiewkami, słodką papryką lub cienko pokrojoną cukinią.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER