Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Udka kurczaka z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewki małe mrożone 300 gramów
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza konserwowa 0,5 puszka
cebulki perłowe marynowane 1 łyżek stołowych
seler naciowy 1 łodyga
udka kurczaka 10 sztuk
pieczarki według uznania
boczek wędzony 5 plastry
śmietana 0,5 szklanek
bulion warzywny 1 szklanek
ser żółty 1 łyżek stołowych
rozmaryn 0,5 łyżek deserowych
przyprawa do kurczaka 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Wymieszać przyprawę do kurczaka z 4 łyżkami oleju oraz pół łyżeczki soli i natrzeć umyte, osuszone udka kurczaka, odstawić na 10 minut. Boczek i udka przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać oczyszczone, pokrojone kilka pieczarek i seler naciowy. Smażyć do zrumienienia.
Obgotować małe marchewki i odcedzić. Wrzucić na patelnię, dodać odcedzony groszek oraz kukurydzę i smażyć 5 minut. Dodać cebulki perłowe, wlać bulion, przykryć patelnię i dusić, aż mięso zmięknie.
Wymieszać śmietanę z mąką, rozmarynem i startym serem. Podlać potrawę i jeszcze chwilę dusić.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER