Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Paluszki z kurczaka z ketchupem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z kurczaka 1 kilogramów
vegeta 1 łyżek stołowych
olej według uznania
ketchup łagodny 200 mililitrów
curry 0,5 łyżek deserowych
vegeta pikantna 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Wymieszać ketchup z curry oraz vegetą pikantną i odstawić na 60 minut do lodówki.
Mięso pokroić w grube paluszki i posypać vegetą. Paluszki z kurczaka podsmażyć na rozgrzanym w patelni oleju i odsączyć na ręczniku papierowym.
Miseczkę z sosem umieścić na dużym talerzu. Dookoła poukładać podsmażony chleb tostowy i paluszki z kurczaka.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER