Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Amerykański sernik z musem truskawkowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 130 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 9 łyżek stołowych
herbatniki 200 gramów
cukier 4 łyżek stołowych
ser mielony kremowy 1 kilogramów
cukier 200 gramów
esencja waniliowa 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 4 sztuk
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
truskawki 500 gramów
sok z cytryny według uznania
cukier puder 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Masłem wysmarować średniej wielkości tortownicę. Resztę masła roztopić, dodać pokruszone herbatniki, biszkopty lub krakersy i wymieszać z cukrem (4 łyżki). Na dnie formy ugnieść mieszankę, równomiernie rozprowadzając. Podpiec 15 minut w 150 stopniach i wystudzić.
Mikserem na wolnych obrotach utrzeć ser na gładka masę. Dodać cukier, wanilię, sól i ubijać 4 min uty, aż masa stanie się lekka i kremowa. Ubijając, dodawać po jajku. Wymieszać ze skórka cytrynową. Masę serową przełożyć do tortownicy i piec 90 minut w 170 stopniach. Wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wstawić do lodówki na 12 godzin.
Mus: rozmrożone truskawki zmiksować z sokiem z cytryny oraz cukrem pudrem.
Sernik podawać polany musem truskawkowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER