Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Chrupiący kurczak

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
skrzydełka kurze 1 kilogramów
miód 5 łyżek stołowych
margaryna 0,5 kostek
bulion warzywny 1 kostek
przyprawa do kurczaka 1 sztuk
bułka tarta 0,5 szklanek
ser żółty 0,5 szklanek
pieprz indyjski według uznania

Wykonanie:

Opłukane, osuszone skrzydełka natrzeć przyprawą do kurczaka oraz pieprzem indyjskim i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Posmarować skrzydełka rozpuszczonym miodem. Do żaroodpornego naczynia włożyć margarynę i wlać 2 łyżki wody. Wymieszać bułkę tartą ze startym serem. Skrzydełka włożyć do naczynia i oprószyć panierką. Przykryć naczynie. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER