Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Grecki sernik z miodem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 150 gramów
mąka 1,5 szklanek
ser mielony 250 gramów
jajka 4 sztuk
miód 8 łyżek stołowych
rodzynki 3 ząbki
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
cukier puder 2 łyżek stołowych
oliwa według uznania

Wykonanie:

Przesiana mąkę posiekać z masłem, dodać 2 łyżki wody i szybko zagnieść ciasto. Wysmarowaną oliwa tortownice wylepić ciastem.
Utrzeć żółtka z miodem. Ucierając, dodawać porcjami ser. Ubić z białek sztywna piane i delikatnie połączyć z masa serową. Dodać wymoczone, osączone rodzynki razem z cynamonem i wymieszać. Na cieście rozłożyć równomiernie masę serową. Piec 30 minut w 200 stopniach. Gdy wierzch się zrumieni, sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Przestudzony, wyjęty z formy sernik oprószyć cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER