Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Rurki zite ze szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czosnek 1 ząbki
szpinak 400 gramów
masło 3 łyżek stołowych
boczek wędzony 100 gramów
śmietana 400 mililitrów
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
żółtka 3 sztuk
szczypiorek 3 łyżek stołowych
makaron zite 500 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony czosnek posiekać. Oczyszczony, pokrojony szpinak smażyć 10 minut na maśle razem z czosnkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zdjąć z ognia i trzymać w cieple. Pokrojony w słupki boczek zrumienić na patelni i osączyć na papierowym ręczniku.
Do rondelka wlać śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem i papryką. Podgrzewać, aż lekko zgęstnieje. Zdjąć z ognia i wlać roztrzepane żółtka i szybko wymieszać. Dodać boczek i posiekany szczypiorek.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Osączony przełożyć do naczynia z gorącym szpinakiem. polać sosem śmietanowo-jajecznym i wymieszać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER