Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Gulasz z indyka zapiekany ze szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mieso gulaszowe z indyka 500 gramów
cebula 1 sztuk
szpinak 400 gramów
ser żółty 100 gramów
czosnek 4 ząbki
śmietana 200 mililitrów
tymianek 1 łyżek deserowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
olej 120 mililitrów

Wykonanie:

Pokrojone w kostkę gulaszowa mięso z indyka oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem i odstawić na 60 minut w chłodne miejsce. Następnie przesmażyć je do zrumienienia na 100 ml rozgrzanego na patelni oleju. Dodać śmietanę i dusić razem 10 minut. Oczyszczona cebulę oraz czosnek posiekać. Czosnek utrzeć dodatkowo z odrobina soli i razem z cebulą zeszklić na rozgrzanym w rondlu pozostałym oleju. Dodać rozmrożony, odciśnięty szpinak. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. W naczyniu do zapiekania ułożyć szpinak, a na nim mięso z sosem. Wierzch potrawy posypać tartym żółtym serem oraz bułką tartą. Zapiekać ok. 8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z sałatą z pomidorów i ziemniakami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER