Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Sernik wiedeński w czekoladzie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rodzynki 50 gramów
jajka 5 sztuk
cukier puder 200 gramów
ser mielony 500 gramów
masło 80 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
skórka pomarańczowa kandyzowana 40 gramów
czekolada gorzka 2 sztuk
cukier puder 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 20 minut i osączyć. Ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier puder. Wymieszać ser z roztrzepanymi żółtkami, masłem, proszkiem budyniowym, skórką pomarańczową oraz rodzynkami i ubitą pianą. Przełożyć do średniej wielkości, wyścielonej papierem do pieczenia, tortownicy. Piec 60 minut w 175 stopniach.
Polewa: połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z łyżką cukru pudru i masła.
Zimny sernik oblać ciepłą polewą i odstawić do zastygnięcia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER