Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Sos pieprzowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jogurt naturalny 250 mililitrów
galaretka z czarnej porzeczki 2 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
majonez 250 gramów
pieprz zielony marynowany 4 łyżek stołowych
cebula czerwona 1 łyżek stołowych
brandy 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wymieszać jogurt z galaretka, sokiem i skórką z cytryny, majonezem, ziarenkami pieprzu, posiekana cebula oraz z brandy. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem mielonym. Podawać do jajek, wędlin, mięs i pasztetów.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER