Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Mazurek orzechowy z miodem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
orzechy włoskie 200 gramów
białka 3 sztuk
cukier puder 100 gramów
miód 100 gramów
wafel duży (30x25cm) 1 sztuk

Wykonanie:

Ubić białka na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodawać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Do piany wlać miód, wrzucić posiekane orzechy i delikatnie wymieszać. Blachę wyścielić papierem do pieczenia, ułożyć wafel i rozłożyć na nim masę orzechową, wyrównać. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER