Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Sos cumberland

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żurawina do mięs 300 gramów
dżem z czarnej porzeczki 300 gramów
chrzan 20 gramów
musztarda 1 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 30 gramów
skórka pomarańczowa kandyzowana 200 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
papryka mielona słodka według uznania
papryka mielona ostra według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Zmiksować dżem i żurawinę, dodać odciśnięty, starty chrzan, musztardę oraz wino i drobno posiekana skórkę z pomarańczy. Sos doprawić skórką i sokiem z cytryny oraz przyprawami. Podawać do pasztetów i mięs.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER