Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Biała kiełbasa ze śliwkami i migdałami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kiełbasa biała 400 gramów
boczek wędzony 100 gramów
śliwki suszone 150 gramów
migdały 40 gramów
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Podzieloną na porcje kiełbasę nakłuć widelcem z obu stron w kilku miejscach na głębokość 2-3 cm. Pokrojony w paseczki boczek częściowo stopić. Na wytopionym tłuszczu zrumienić kiełbasę.
Namoczone śliwki ugotować i przetrzeć. Sparzone, obrane z łupinek migdały dodać do kiełbasy razem z przecierem śliwkowym i winem. Dusić kilka minut, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER