Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Pieczony schab ze śliwkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab 1 kilogramów
śliwki suszone według uznania
smalec 4 łyżek stołowych
ziarenka jałowca według uznania
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso naciąć w kilku miejscach, wbijając do środka cienki nóż. W nacięcia włożyć śliwki lub morele. Na połowie rozgrzanego smalcu obsmażyć mięso ze wszystkich stron, oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i rozkruszonymi ziarnami jałowca. Piec w brytfance, dodając resztę tłuszczu, w 180 stopniach ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu polewając wodą, by mięso się nie wysuszyło. Przed podaniem schab pokroić w plastry.
Powstały podczas pieczenia sos można przecedzić i zagęścić śmietaną z odrobiną mąki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER