Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Ryba po grecku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier według uznania
mąka 2 łyżek deserowych
ketchup 6 łyżek stołowych
olej 6 łyżek stołowych
warzywo 50 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
ziele angielskie według uznania
liście laurowe 1 sztuk
cebula 1 sztuk
filet rybny 40 dekagramów

Wykonanie:

Filety z ryby ugotować na wywarze z warzyw. Oczyszczone warzywa rozdrobnić, włożyć na rozgrzany olej, dodać soli i smażyć ok. 5 min. Dodać wywar z ryby (1 szklanka) i dusić warzywa do miękkości. Następnie dodać sos zrobiony z wody, mąki, ketchupu, soli, cukru i soku z cytryny. Gotować razem ok. 3 min. Rybę ułożoną w salaterce pokryć jarzynami i posypać zieleniną.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Celad

Data: 2010-04-17

Niestety przepis wylądował nie w tym dziale co powinien. - Przepis nie jest grecki i w Grecji nikt o nim nie słyszał.

Autor: Asia4147

Data: 2010-01-10

Spróbujemy!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER