Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Grillowane faszerowane kotlety mielone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 500 gramów
bułka 1 szklanek
jajka 1 sztuk
Przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżek deserowych
olej według uznania
sól według uznania
martadela 5 łyżek stołowych
papryka 5 łyżek stołowych
cukinia 5 łyżek stołowych
cebula 5 łyżek stołowych
natka pietruszki 5 łyżek stołowych
grzanki z chleba 5 łyżek stołowych
przyprawa suszone pomidory 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Namoczoną w wodzie, odciśniętą dużą bułkę wymieszać z mięsem oraz jajkiem. Dodać przyprawę do mięsa mielonego oraz sól do smaku i dobrze wyrobić.
Farsz: wymieszać drobno pokrojone składniki: mortadela, papryka, cukinia, cebula, natka oraz grzanki i ew. doprawić do smaku solą.
Z masy mięsnej mokrymi dłońmi formować duże kotlety, w każdym zrobić głęboki dołek i napełnić farszem. Zawijać kotlety w kawałki folii aluminiowej wysmarowanej olejem. Grillować 15 minut w centralnej części rusztu, a potem odsunąć na boki i dopiec jeszcze 10 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER