Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Grillowane ziemniaki z warzywnym nadzieniem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki podłużne 5 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
przyprawa do ziemniaków 1 łyżek stołowych
ser żółty 5 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane ziemniaki gotować 15 minut w osolonym wrzątku. ostudzone przekroić na pół, wydrążyć połowę miąższu i posiekać. Wydrążone połówki posypać startym żółtym serem.
Oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Umytą małą cukinię też pokroić. Wymieszać paprykę, cukinię oraz miąższ z ziemniaków. Mieszając doprawić do smaku przyprawą oraz solą i napełnić ziemniaki.
Olejem posmarować kawałki folii, ułożyć ziemniaki, skropić pozostałym olejem i zawinąć. Grillować 15 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER