Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Rukola z parmezanem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rukola 200 gramów
rodzynki 3 gramów
plasterki parmezanu według uznania
orzeszki pinii 2 łyżek stołowych
majonez 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz biały 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania

Wykonanie:

Umytą, osączoną rukolę rozłożyć na talerzu. Posypać kilkoma bardzo cienkimi plasterkami parmezanu. Rodzynki umyć i osuszyć. Orzeszki pinii lub słonecznik uprażyć na suchej patelni, na jasno złoty kolor.
Sos: wymieszać majonez z musztardą, sokiem cytrynowym, pieprzem oraz solą do smaku.
Sosem polać rukolę z parmezanem. Całość posypać rodzynkami oraz prażonymi orzeszkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER