Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Chleb ziołowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka żytnia 500 gramów
mąka pszenna razowa 500 gramów
otręby pszenne 1 szklanek
sól 1 łyżek deserowych
drożdże 100 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
ziarna słonecznika 1 łyżek stołowych
orzechy laskowe 1 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Przygotować 1 litr ciepłej wody.
Drożdże rozpuścić z cukrem w pół szklanki wody i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wymieszać mąki z pozostałymi składnikami, dodać rozczyn i dobrze wyrobić ciasto. Przełożyć je do wysmarowanej masłem formy, posypanej mąką i odstawić do wyrośnięcia. Piec 60 minut w 180 stopniach.

Uwagi:

Orzechy posiekać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Eylone

Data: 2011-09-14

A ile czasu to ciasto potrzebuje na wyrośnięcie? około godziny?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER