Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Grillowane miodowe żeberka z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe (obgotowane) 4 sztuk
musztarda 1 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
cukinia 2 sztuk
pomidory 3 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Utrzeć musztardę z miodem. Oproszone solą oraz pieprzem żeberka ułożyć na grillu i piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową.
Umyta, osuszona cukinię przekroić na połówki. Każdą połówkę naciąć wzdłuż 3 razy i ułożyć na folii aluminiowej. Pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz.
Oczyszczony czosnek rozdrobnić. Sparzona, osuszoną cytrynę otrzeć ze skórki. Wymieszać czosnek z oliwa oraz skórka cytrynową, odrobina soli oraz pieprzu. Posmarować wachlarzyk z cukinii i grillować 10 minut. Podawać do gorących żeberek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER