Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Grillowane roladki ze szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś indyka 750 gramów
masło 3 łyżek stołowych
szpinak (uduszony) 6 łyżek stołowych
przyprawa do grilla według uznania
czosnek 2 ząbki
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony, rozdrobniony czosnek wymieszać ze szpinakiem. Opłukane, osuszone mięso pokroić w plastry. Każdy lekko rozbić, oprószyć przyprawą i ew. solą. Posmarować łyżką szpinaku, zwinąć roladki i spiąć wykałaczką. Posmarować masłem i grillować 30 minut, najlepiej na aluminiowej tacce. Podawać gorące. Można roladki ułożyć na pokrojonym szczypiorze i udekorować cząstkami pomidora oraz ziołami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER