Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Prawdziwe hamburgery

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone wołowe 300 gramów
sos pomidorowy 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
bułki 4 sztuk
liście sałaty według uznania
pomidor 1 sztuk
ogórek zielony 0,5 sztuk
fasolka czerwona konserwowa 1 łyżek stołowych
tłuszcz według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Z połową sosu pomidorowego, jajkiem i pokrojoną w kostkę cebulą wyrobić mięso. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy uformować hamburgery. Smażyć na tłuszczu 10 minut z każdej strony.
Przekrojone na pół bułki zagrzać w piekarniku. Środki posmarować sosem pomidorowym, włożyć po hamburgerze, dodać sałatę, pokrojone warzywa oraz fasolę.

Uwagi:

Mięso wołowe można zastąpić indyczym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER