Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Galaretkowy deser z musem i mlekiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
galaretka cytrynowa 1 sztuk
mleko 1 szklanek
mus truskawkowy 0,5 szklanek
cukier puder 1 szklanek

Wykonanie:

W gorącym mleku rozpuścić galaretkę, a gdy przestygnie, a gdy przestygnie, ubić ją w większym naczyniu trzepaczką. Do ubitej galaretki stopniowo dodać zmiksowane truskawki oraz cukier puder. Ubijać do momentu, gdy masa zacznie gęstnieć. Mus przelać do pucharków i wstawić na kilka godzin do lodówki. przed podaniem można deser udekorować owocami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER