Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Prosty sernik z lukrem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser mielony 1 kilogramów
cukier 1 szklanek
jajka 8 sztuk
masło 0,5 kostek
budyń śmietankowy bez cukru 1 sztuk
olejek waniliowy według uznania
herbatniki 150 gramów
lukier biały 100 gramów
rodzynki 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku oraz aromat. Dobrze utrzeć z masą serową oraz proszkiem budyniowym. na końcu delikatnie połączyć z piana ubita na sztywno z białek. Na dnie dużej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki, następnie masę serową i wygładzić. piec 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto polać gotowym lukrem i posypać rodzynkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER