Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Kotlety schabowe duszone z brzoskwiniami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlety schabowe 6 sztuk
ser żółty 6 plastry
brzoskwinie konserwowe 6 sztuk
przyprawa do wieprzowiny 1 łyżek stołowych
olej według uznania
listki bazylii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Rozbite tłuczkiem mięso oprószyć sola oraz pieprzem i natrzeć przyprawą. Kotlety obsmażyć z obu stron na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Na każdym kotlecie ułożyć po połówce brzoskwini, nakryć plastrem sera. Całość nakryć pokrywką i dusić 10 minut do rozpuszczenia sera. Przed podaniem udekorować danie listkami bazylii oraz cząstkami pomidora.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER