Użytkowników online: 21
kulinaria
« Powrót  

Zapiekane ziemniaki faszerowane grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
opieńki według uznania
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
ser żółty 100 gramów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Duże, wyszorowane ziemniaki gotować w mundurkach 10 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Oczyszczone grzyby posiekać i razem z posiekana cebulą podsmażyć na maśle. mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Przekroić ziemniaki na połówki i wydrążyć część miąższu. Nałożyć farsz grzybowy i lekko ugnieść. Posypać startym serem i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać udekorowane natka pietruszki.

Uwagi:

Opieńki można zastąpić pieczarkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER