Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Leczo z parówkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka różnokolorowa 5 sztuk
cebula 1 sztuk
parówki 250 gramów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 szczypta
kminek według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, posiekana cebulę podsmażyć na oleju lub smalcu. oprószyć papryka mielona. Dodać oczyszczone pokrojone w dużą kostkę papryki i dusić 15 minut na małym ogniu. można podlać odrobina wody. kiedy papryki zmiękną i puszcza sok, dodać pokrojone w plasterki parówki oraz koncentrat pomidorowy, który zgęści sos. mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem i jeszcze chwilę dusić.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER